Aktuellt Pall med virkade detaljer. Foto: Annkristin Hult

Som hemslöjdskonsulenter i Uppsala län samordnar och utvecklar vi den statligt finansierade slöjdverksamheten. Vi arbetar för att stärka förnyelsen och utvecklingen av hemslöjden ur såväl ett kultur- som ett närings- och hållbarhetsperspektiv. En viktig del är att öka barns och ungdomars intresse för utövande av olika slöjdtekniker.

Här kan du ta del av våra aktuella aktiviteter och vad som är på gång just nu. Mycket händer i Uppsala, men även runt om i länet.

Resa till Fårfesten i Kil
med Hemslöjdskonsulenterna
3/3 till 4/3 2017

Dag 1

Avresa från Pålkällan i Östhammar kl. 06.40 på morgonen, övriga tider se nedan. Via Enköping kommer vi till Vallby friluftsmuseum i Västerås lagom till förmiddagskaffet. Vid 12.30-tiden anländer vi till Kil. Fårfesten har under åren utvecklats till en alldeles unik mässa. Full av initiativkraft, nytänkande, inspirerande utställare, intressanta kurser och föredragshållare. Här finns allt som har med får och fårprodukter att göra, ullprodukter, skinnhantering, seminarier mm. Mässan stänger kl. 17.00 och då åker vi in till Karlstad där vi tar in på mycket centralt belägna hotell Scandic City.

Dag 2

Efter en härlig frukostbuffé återvänder vi till Kil där Fårfesten öppnar kl. 10.00. Under några timmar ser vi det vi inte hann med igår. Klockan 17.00 lämnar vi Kil för den här gången och styr kosan hemåt igen. En kopp eftermiddagskaffe med smörgås står dukat på Dinners utanför Arboga. Vid 21.30-tiden är vi tillbaka i Uppsala och Östhammar cirka 22.30.

PRIS för resan:
1.725:- vid min 30 personer. Tillägg för enkelrum: 475:-

Detta ingår:

Resa i turistbuss med toalett. Del i dbl.rum på Scandic City inkl. frukostbuffé.

För- och eftermiddagskaffe i Västerås resp. Arboga

Entré till Fårfesten 2 dagar.

Anmälan senast 1 februari:
annkristin.hult@upplandsmuseet.se

Se hela  »programmet (öppnas i nytt fönster) med föreläsningar och
kurser, som du bokar själv före resan eller på plats.