Spinn för stickning

Spinn för stickning

SPINN FÖR STICKNING

Att spinna garn för stickning är något människan har gjort väldigt länge. Spinningen var länge helt avgörande för människans fortsatta existens, då den gav den tråd som man tillverkade inte bara kläder av utan även andra föremål som rep och till och med vikingarnas segel! Men vad utmärker att spinna för just stickning? Vad behöver man känna till om garnstrukturer och hur de beter sig i en stickad textil?

Under kursen pratar vi om hur olika garner uppträder på olika sätt i stickade strukturer, hur man kan anpassa stickteknik för att passa ett visst garn och strategier för hur man kan lägga upp spinnandet av garn för större projekt som till exempel en hel tröja. Kursen vänder sig främst till dig som redan kan arbeta självständigt vid spinnrocken, men även till stickare som aldrig spunnit förut och som vill lära sig mer om hur garn kommer till, hur olika garner fungerar i stickning och hur man kan bli bättre på att välja garn, även maskinspunna garner, till specifika stickade projekt.

Stefan Moberg är handvävare - och spinnare. Han spinner ofta sina egna garner för vävning och stickning till olika projekt.