Disagården – vårt friluftsmuseum i Gamla Uppsala

Disagården – vårt friluftsmuseum i Gamla Uppsala Midsommar på Disagården. Foto: Karoline Svensson.

På friluftsmuseet Disagården i Gamla Uppsala får du som besökare en inblick i hur människor levde på den uppländska landsbygden under 1800-talets senare del.

Här kan du dofta på mynta i trädgården och lägga handen på solvarmt timmer. I hagarna hittar du linderödssvin och roslagsfår och på fägården pickar hedemorahöns.

Följ med på spännande vandringar för både barn och vuxna med olika teman och hör om arbetsförhållanden, sociala skillnader, kärlek, folkmedicin och folktro.

Disagården ligger i Gamla Uppsala fornlämningsområde som har fler spännande besöksmål för dig som vill göra en heldagsutflykt.

Program

Midsommarfirande, slåtter, byggnadsvård, gammaldans, och skördedag är några av de programaktiviteter som erbjuds under sommaren. För mer information om programmen, titta i vår kalender.

Visningar

Öppna visningar för privatpersoner erbjuds dagligen juni–augusti, kl. 13, en barnvisning kl. 14. Stugvisning i form av öppet hus kl. 15–16. Gratis.

Grupper som till exempel föreningar och företag kan boka gruppvisningar maj–september. Kostnad: 1000 kr vardagar kl. 8.30-17. På kvällar och helger 1600 kr.