Upplandsmuseet är tillfälligt stängt

Upplandsmuseet är tillfälligt stängt Foto: Upplandsmuseet

Upplandsmuseet är tillfälligt för besökare fram till den 4 maj – ett datum som kan komma att ändras beroende på hur situationen utvecklas. Orsaken är Folkhälsomyndighetens rekommendation att begränsa folksamlingar för att minska spridningen av coronaviruset i samhället.

Upplandsmuseet hör till Uppsalas mest besökta sevärdheter och ett av Sveriges mest väl besökta länsmuseum. Det innebär att museets personal dagligen kan möta mer än 500 besökare.

Upplandsmuseet värnar om både våra besökare och vår personals arbetsmiljö och följer de rekommendationer som ansvariga myndigheter ger när det gäller coronaviruset. Efter att regeringen beslutat om att begränsa allmänna sammankomster har vi därför beslutat att stänga ned vår publika verksamhet tillsvidare. Stängningen gäller både allmänna museibesök, bokade visningar och evenemang i museet och hemslöjdens lokaler i Kaniken.

Upplandsmuseet följer utvecklingen avseende spridningen av Coronavirus och vidtar lämpliga åtgärder vid behov. Det är viktigt för Upplandsmuseet som arbetsgivare att värna om våra medarbetares hälsa och arbetsmiljö och säkerställa kontinuitet av vår verksamhet.

Den här sidan uppdateras regelbundet med den senaste informationen om stängningen respektive när museet öppnar igen.

Allmänna åtgärder

Det finns ett par allmänna åtgärder som vi alla kan göra för att förebygga smittspridning av luftvägsinfektioner, vilket skyddar både oss själva och andra:

• Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten (handsprit i andra hand)
  • Undvik att röra vid ögon, mun och näsa.
  • Hosta/nys i armvecket eller pappersnäsduk.
  • Stanna hemma om du har sjukdomssymptom för att inte smitta andra.

Med önskan om att smittspridningen snart kommer att avta och att vi kan öppna museet igen.

Daniel Wetterskog/ Upplandsmuseets chef

Sidan uppdaterades 23 mars 2020