Boksläpp: Vikingatidens människooffer

2 september 2023
Plats: Gamla Uppsala museum
Boksläpp: Vikingatidens människooffer Bokens omslag och författaren. Bild: Niklas Lindblad

Vi är glada att kunna vara först med att bjuda in till boksläpp för Klas Wikström af Edholms spännande bok "Vikingatidens människooffer". På boksläppet kommer Klas att berätta lite om boken, du kan ställa frågor och kan få ditt exemplar av boken signerad.

Förlaget om boken

Klas Wikström af Edholms prisbelönta forskningsinsats har givit oss flera viktiga pusselbitar. Här sveper han över praktiskt taget allt tillgängligt material – källtexter såväl som arkeologiska fynd, och inte bara från vikingatid utan även längre tillbaka – och fram träder en föreställningsvärld som visar sig vara djupt präglad av människooffrande. Kanske var vikingarnas tid precis så blodbesudlad som man föreställt sig den.
 
"Vikingatidens människooffer är fascinerande läsning."
BTJ
 
 
Klas Wikström af Edholm är fil. dr. i religionshistoria och skrev sin avhandling om just människooffer. Han har tidigare föreläst hos oss på museet om detta intresseväckande ämne.
 
Evenemanget äger rum den 2 september kl. 16.00 och ingår i ordinarie inträde till museet. Ingen förbokning. Museet stänger när evenemanget är avslutat. Evenemanget går bara att delta i på plats i Gamla Uppsala, men vi kommer ha Klas med oss som gäst i våra digitala kanaler senare under hösten för att prata om boken. Självklart kommer boken finnas till försäljning i museibutiken.