Ullmarknad 2018

12 augusti 2018
Plats: Stallbacken, Österbybruks Herrgård Tid: 11-12 augusti, 11 - 16
Ullmarknad 2018

Ullmarknad i Österbybruk 11-12 augusti 2018. Årets höjdpunkt för dig som värdesätter kvalitet och närproducerat. Och ull, såklart! Här hittar du garn, ull, skinn och redskap samt färdiga produkter. Gratisaktiviteter för hela familjen- Slöjdklubb, prova på att spinna, tälja och väva. Kurser, föreläsningar och tävlingar. Missa inte fårvallningen och klippningen.

Med ett sextiotal deltagande fårägare, spinnerier, konsthantverkare och andra aktörer bjuder länshemslöjdskonsulenterna på Upplandsmuseet in till två heldagar med tema ull.

 

Under marknadsdagarna finns det något att göra för alla. Besökarna kan bland annat välja mellan  Slöjdklubb för barnen, kortare och längre kurser, samt en mängd demonstrationer och prova-på-aktiviteter på marknadsområdet.

 

Självklart kan man köpa produkter av hög kvalitet men även ta del av föreläsningar och andra aktiviteter. På marknaden röstas årets vackraste handspunna garn fram och det blir nysttävling, fårvallning och fårklippning på scenen.

Marknadens kännetecken är att alla utställare håller mycket hög kvalitet, här finns inget slit och släng.

Butikerna på herrgårdsområdet är öppna, Orangeriet bjuder in till örtagårdsvandring och under lördagskvällen blir det konsert i kyrkan. Mat serveras på Herrgården, i serveringen på Stallbacken och från lokala foodtrucks.

Entre: 40 kr för vuxna inklusive lott. Du kan betala med kontanter, kort eller Swish.

Klicka för mer information och hela programmet!

 

Hitta hit:

Österbybruk, ett av de vackra uppländska vallonbruken, ligger 3 mil norr om Uppsala. Från Uppsala går buss 823 från Resecentrum. OBS: Kolla tidtabellen, som kan ändras från sommar till höst just i mitten av augusti. Med bil åker du bäst via E4 och tar av mot Österbybruk.

https://www.google.se/maps/@60.1948,17.8719089,14.37z

Ullmarknaden finns på stallbacken, intill Österbybruks herrgård.

Vi har skyltat vid infarterna, bl.a. till parkeringar. Varmt välkommen!