Bokningar

Bokningar Foto: Bengt Lundberg (CC BY)

Hos oss kan du se utställningen om Gamla Uppsalas förhistoria, följa med på visningar, få veta mer om spännande arkeologiska fynd, delta i museiverkstäder, vandra runt bland kungshögar och uppleva en av Sveriges viktigaste historiska platser.

 

Guidade visningar

Följ med på våra öppna visningar, eller boka ett skräddarsytt program som passar just er!

Här hittar du information, tider och priser för våra guidade visningar.

Vid Gamla Uppsala museum lägger vi också mycket stor vikt vid guidernas bemötande och skicklighet i att förmedla kunskaper och upplevelser på ett intresseväckande vis. Den kunniga personalen ger oss också möjlighet att utforma en visning efter era önskemål.

 

Öppna visningar

Besök museet och se utställningen om Gamla Uppsalas förhistoria. I entréavgiften ingår våra ordinarie visningar som är öppna för allmänheten. Under sommaren har vi visningar varje dag, både svenska och på engelska. Övrig tid på året har vi visningar på svenska under helgerna.

 

Förboka visningar

Boka en gruppvisning i fornlämningsområdet med någon av våra kunniga guider. Här hittar du de olika visningarna som kan förbokas för grupper. För gruppvisningarna betalar ni en grundavgift per grupp utöver entréavgiften.

 

Guidad visning av utställningen– 50 min

Tillsammans med en av våra kunniga guider tas ni med på en visning som berättar Gamla Uppsalas lika mytiska som mystiska historia ända fram till de dagsaktuella arkeologiska resultaten. Vilka ligger begravda i de enorma gravhögarna? Vad har hittats i gravarna? Vad berättades om det gyllne templet? Offrade man verkligen människor? Hur så vardagslivet ut här för mer än 1000 år sedan? Och hur var det egentligen med de märkliga stolpraderna arkeologerna hittat?

Grundavgift per grupp utöver entréavgiften:
(max 30 personer per grupp)

  • 1 000 kronor per grupp under vardagar ordinarie öppettid.
  • 1 600 kronor per grupp under helger/helgdagar samt utanför ordinarie öppettid.

 

Guidad visning i fornlämningsområdet – 80 min

Visningen ger er möjligheten att med guiden besöka både museet och fornlämningsområdet och få veta mer om områdets spännande historia.

Grundavgift per grupp utöver entréavgiften:
(max 30 personer per grupp)

  • 1 500 kronor per grupp under vardagar ordinarie öppettid.
  • 2 400 kronor per grupp under helger/helgdagar samt utanför ordinarie öppettid.

 

Så bokar du

Förboka gruppvisningarna via e-post: Contact  

eller på vår bokningstelefon 018-23 93 12. Vi kan också skräddarsy ett program som passar just er grupp! Kontakta oss så får du mer information om vad vi kan erbjuda er. Eller kom och hälsa på!

Det finns även möjlighet att hyra en del av lokalen för till exempel vigsel, kontakta museet för priser.