Besök Gamla Uppsala museum

Besök Gamla Uppsala museum

Hos oss kan du se utställningen om Gamla Uppsalas förhistoria, följa med på visningar, få veta mer om spännande arkeologiska fynd, delta i museiverkstäder, vandra runt bland kungshögar och uppleva en av Sveriges viktigaste historiska platser.

Gamla Uppsala museum har ett rikt utbud av aktiviteter för er som vill besöka museet. I entréavgiften ingår våra ordinarie visningar. Vi tar emot bokade visningar både på dag- och kvällstid och skräddarsyr gärna program efter era önskemål.

Vi erbjuder visning av utställningen och fornlämningsområdet. Visningen kan även kombineras med utomhusaktiviteter som historiskt bågskytte och kämpalekar. Vi kan också erbjuda kortare visningar för grupper som inte hinner med ett längre besök. Mindre grupper kan boka vår VR-upplevelse i kombination med visning av museet. 

Äntligen har det blivit dags att slå upp dörrarna till vår nya utställning! Hela bottenvåningen har fått ett rejält ansiktslyft och nya forskningsresultat, som de omtalade stolpraderna, har fått ta plats i vår berättelse om Gamla Uppsala.

 

Sommarprogram 2022

I sommar kan du besöka oss för dagliga visningar, familjeaktiviteter och möjlighet att uppleva platsen uppifrån en av de spektakulära kungshögarna tillsammans med våra guider.

På eftermiddagarna öppnar vi upp vårt fina Osebergstält. Här kommer du bland annat kunna låna käpphästar och spel och det är härifrån vår Vikingaskola utgår. Måndag – onsdag blir det arkeologiskola och torsdag – söndag bjuder Vikingaskolan istället på pilbågskytte. Schemat kan komma att ändras vid till exempel dåligt väder.

Program:
Öppet kl. 11.00 – 17.00
12.30 Visning av museet på engelska
13.00 Visning av museet på svenska
13.30 Högbestigning
14.00 Vikingaskola (familjeaktivitet)
15.00 Visning av museet på svenska
15.30 Visning av museet på engelska
16.00 Högbestigning

Programmet gäller från 27 juni till 15 augusti med reservation för ändringar.

Välkomna till Gamla Uppsala i sommar!

 

Våra öppettider

April – maj: dagligen klockan 10 – 16

Juni – augusti: dagligen klockan 11 – 17

September: dagligen klockan 10 – 16

Oktober – mars: måndag, onsdag, lördag och söndag klockan 12-16

 

Entrépriser

Barn: Gratis upp till 18 år i målsmans sällskap
Vuxen: 100 kronor – Biljetten som är personlig berättigar till fria återbesök under hela året.
Student eller pensionär: 80 kronor

Öppna visningar

Besök museet och se utställningen om Gamla Uppsalas förhistoria.
I entréavgiften ingår våra ordinarie visningar som är öppna för allmänheten. Under sommaren har vi visningar varje dag, både svenska och på engelska.
Övrig tid på året har vi visningar på svenska under helgerna.

Förboka gruppbesöket

Gamla Uppsala museum har ett rikt utbud av aktiviteter för er som vill besöka museet i grupp. Mer information om hur du bokar gruppbesök hittar du här.

Museibutik

Besök museibutiken och ta med upplevelsen hem!

Gamla Uppsala museibutik erbjuder ett stort urval av souvenirer för alla åldrar. Vi har ett stort utbud av litteratur som rör historia, arkeologi och nordisk mytologi, med flera roliga pysselalternativ för den yngre läsaren.

I butiken säljs också smycken i olika prisklasser, många av dem kopior av arkeologiska fynd eller i vissa fall inspirerade av järnålderns bildspråk.

Butiken har öppet samma tider som museets öppettider. 
Varmt välkomna att besöka butiken!