Besök Gamla Uppsala museum

Besök Gamla Uppsala museum

Hos oss kan du se utställningen om Gamla Uppsalas förhistoria, följa med på visningar, få veta mer om spännande arkeologiska fynd, delta i museiverkstäder, vandra runt bland kungshögar och uppleva en av Sveriges viktigaste historiska platser.

Gamla Uppsala museum har ett rikt utbud av aktiviteter för er som vill besöka museet. I entréavgiften ingår våra ordinarie visningar. Vi tar emot bokade visningar både på dag- och kvällstid och skräddarsyr gärna program efter era önskemål.

Vi erbjuder visning av utställningen och fornlämningsområdet. Visningen kan även kombineras med utomhusaktiviteter som historiskt bågskytte och kämpalekar. Vi kan också erbjuda en kortare visningar för grupper som inte hinner med ett längre besök. Mindre grupper kan boka vår VR-upplevelse i kombination med visning av museet. 

Våra öppettider

Den planerade återinvigning 22 januari 2022 flyttas framåt.

Med hänvisning till nya pandemirekommendationer har vi valt att skjuta fram vårt återöppnande som skulle ha ägt rum den 22 januari. Vi följer utvecklingen och hoppas snart kunna ha ett nytt datum då vi kan välkomna våra besökare tillbaka.

Just nu är museet tillfälligt stängt för ombyggnad. Vi återkommer med information om när museet öppnar igen. Under tiden fortsätter vår digitala verksamhet.
Följ oss på Facebook, Instagram och Youtube för att ta del av det.

Entrépriser

Barn: Gratis upp till 18 år i målsmans sällskap
Vuxen: 100 kronor – Biljetten som är personlig berättigar till fria återbesök under hela året.
Student eller pensionär: 80 kronor

Öppna visningar

Besök museet och se utställningen om Gamla Uppsalas förhistoria.
I entréavgiften ingår våra ordinarie visningar som är öppna för allmänheten. Under sommaren har vi visningar varje dag, både svenska och på engelska.
Övrig tid på året har vi visningar på svenska under helgerna.

Förboka gruppbesöket

Gamla Uppsala museum har ett rikt utbud av aktiviteter för er som vill besöka museet i grupp. Mer information om hur du bokar gruppbesök hittar du här.

Museibutik

Besök museibutiken och ta med upplevelsen hem!

Gamla Uppsala museibutik erbjuder ett stort urval av souvenirer för alla åldrar. Vi har ett stort utbud av litteratur som rör historia, arkeologi och nordisk mytologi, med flera roliga pysselalternativ för den yngre läsaren.

I butiken säljs också smycken i olika prisklasser, många av dem kopior av arkeologiska fynd eller i vissa fall inspirerade av järnålderns bildspråk.

Butiken har öppet samma tider som museets öppettider. 
Varmt välkomna att besöka butiken!