Digitalt föredrag: Några strandhugg i Uppsalas historia 1939–45

28 mars 2023
Plats: Live via Zoom
Digitalt föredrag:  Några strandhugg i Uppsalas historia 1939–45 Bild: Dalarnas museum

Lyssna på lunchen & levla upp i kunskap. Idag håller Jan Winter ett föredrag om några strandhugg längs Fyrisån i Uppsala historia 1939-45.

Judehatande nazister i kostym, taggtråd runt judiska pojkhemmet i Tullgarn, en antinazistisk lynchmobb på Bredgränd, hemliga norska skjutövningar på Pollacksbacken. Här blandas ljus och mörker i den brokiga brygd som oftast framträder när historien skärskådas.
 
Föredraget hålls av Uppsalabon Jan Winter, journalist, författare och musiker. Jan har grävt där han står och inspirerats av andra Uppsalaberättare. Nu berättar han för oss.

Länk till föreläsningen: https://folkuniversitetet-se.zoom.us/j/93129799840#success
---
Nördlunch är en serie liveföreläsningar som ges digitalt. Föreläsningarna sänds live via Zoom. Länk delas nära det aktuella datumet, i evenemangen på Facebook och i kalendariet på respektive hemsidor. Det här är ett samarbete mellan Dalarnas museum, Upplandsmuseet och Folkuniversitetet Dalarna, där vi plockar upp forskare och föreläsare inom olika ämnen och låter dem fördjupa sig inom sitt område. En chans att riktigt nörda in på någonting intressant,