Slöjdkurs i Kaniken: Korg i pil

19 april 2024 - 21 april 2024
Plats: Kanikenhuset Tid: Fredag kl. 17-20, lördag kl. 9-17 och söndag kl. 9-13
Slöjdkurs i Kaniken: Korg i pil

Välkommen på kurs i att fläta korg i pil!

En helgkurs där vi flätar en rund korg på stjärnbotten med handtag i pil eller en liten korgväska med läderremmar i en annan teknik som heter korg på katalansk botten. Dock finns det många möjligheter för formgivning av just dessa två typer av korgar: en blomkorg, en svampkorg, en brödkorg med mera. Kursen riktar sig mot nybörjare såväl som övade eftersom det är enskild undervisning. Om man är en övad pilflätare kan man även välja att göra en oval korg på kryssbotten eller en fyrkantig korg. Materialet pil är ett miljövänligt och hållbart material som passar även för de som bor i stan. Pilen vi ska arbeta med är uppblött pil med bark i olika färger som läraren har med sig. Kursen rymmer som en självklar del, tips och råd om pil som material, hur man kan odla och arbeta med det hemma.

Kurshandledaren Miriam Göransson är färdigutbildad som korgmakare februari 2024 hon har också i mer än 20 år tillverkat korgar i pil som hobby. Hon odlar även pil själv. Förutom pil arbetar Miriam också i rotting, halm, hassel, granrötter och näver, samt reparerar stolsitsar. På instagram: miriamg.se eller Facebook "Pilfläteriet" kan du se Miriams arbeten.

Ta med: En bra sekatör och en vass morakniv, eventuellt en tjock syl samt en tyngd på 3-5 kg. Handledaren har specialverktyg att låna ut.

Kurstid: 14 timmar
Datum: fredag - söndag 19-21 april 2024.
Tid: fredag kl. 17-20, lördag kl. 9-17 och söndag kl. 9-13
Kurskostnad: 3900:- inkl moms.
Materialkostnad: 250-350 kr (beroende på val av korg) som betalas med Swish eller kontant på plats till handledaren
För information: Contact eller
Telefon: 018- 169170