Besök på egen hand

Besök på egen hand En skolgrupp tittar på en modell av 1600-talets Uppsala ihop med sin lärare. Foto: Olle Norling/Upplandsmuseet

Alla besök med grupper ska bokas in, även när du vill besöka oss på egen hand med din klass eller förskolegrupp.

Det är gratis för grupper att besöka oss på egen hand. Pedagoger eller andra vuxna ska alltild följa med klassen. Dessa besök ska alltid bokas in så att ni inte krockar med någon annan grupp, utan får plats och tid att upptäcka det som just ni är intresserade av.

• Museet kan besökas tisdag–torsdag, någon gång mellan kl. 9.15 och 11.15. Besök till museibyggnaden i Uppsala bokas hos museipedagogerna.
  • Disagården kan besökas under friluftsmuseets öppethållande maj–september. Besök bokas på Disagården.
  • Professorsvåningen i Kulturkvarteret Walmstedtska kan inte besökas på egen hand.

Anpassningar på grund av covid-19

För att minska risken för smittspridning tar vi emot grupper från skolan på förmiddagar tisdag till torsdag, då museet inte är öppet för andra besökare.

Vi bokar bara in en grupp i taget och uppmanar er pedagoger att tala med barnen om att hålla avstånd till de personer ur personalen som de möter under besöket.

Det finns inte möjlighet att äta matsäck på museet just nu.