Besök på egen hand

Besök på egen hand En skolgrupp tittar på en modell av 1600-talets Uppsala ihop med sin lärare. Foto: Olle Norling/Upplandsmuseet

Alla besök med grupper ska bokas in, även när du vill besöka oss på egen hand med din klass eller förskolegrupp.

OBS! Upplandsmuseet är tillfälligt stängt för besökare, så just nu går det inte att besöka museet med en grupp på egen hand.

Det är gratis för grupper att besöka oss på egen hand. Pedagoger eller andra vuxna ska alltild följa med klassen. Dessa besök ska bokas in så att ni inte krockar med någon annan grupp, utan får plats och tid att upptäcka det som just ni är intresserade av.

• Besök till museibyggnaden i Uppsala bokas i museireceptionen.
  • Disagården kan besökas under friluftsmuseets öppethållande maj–september. Besök bokas på Disagården.
  • Professorsvåningen i Walmstedtska gården kan inte besökas på egen hand.

Om du kontaktar en av museipedagogerna så kan du också få tips och idéer om hur du kan arbeta i skolan eller förskolan före och efter besöket, även om du håller i det själv.