Lilla Kvarn

Lilla Kvarn Foto: Katja Jahn/Upplandsmuseet

Välkommen till Lilla Kvarn, Upplandsmuseets utställning för barn i åldern 0–6 år.  Nu med biljettbokning och tidspass för att säkerställa kvaliteten i besöksupplevelsen och arbetsmiljön.

Välkommen på barnens villkor!

Utställningen är öppen för allmänheten fredagar, lördagar, söndagar och skollov.

Boka din entrébiljett till ett tidspass på 45 minuter. Vi rekommenderar ankomst 10 minuter före starttiden. Pris: 40 kr per vuxen, barn gratis. Medföljande vuxna samt alla barn måste ha biljett. Max 2 barnbiljetter per vuxen. För större sällskap och grupper boka genom att kontakta Contact eller 018-169101.

Insläpp sker fredag - söndag kl 12:30, 13:30, 15:00.

Du kan köpa/boka biljetter på olika sätt:

1. Boka/köp en biljett via denna länk - det enklaste sättet att få en biljett.

2. Boka/köp biljett på plats i museets reception.

3. Få/köp en drop-in biljett i receptionen strax före evenemanget. OBS! Endast i mån av tillgänglighet.

En skattkammare för yngre barn

Lilla Kvarn är en riktig skattkammare för lek och fantasi som är anpassad  till yngre barn. Utställningen är inspirerad av historiska uppländska miljöer som en brukssmedja, en gammaldags handelsbod och ett 1800-talskök från en bondemiljö. Lek bland katterna på Åsgränd och klättra i husen. Namnet Lilla Kvarn anspelar på att museet ligger i den gamla Akademikvarnen.

Vi hoppas att denna uppfinningsrika barnutställning ska bli Uppsalabarnens favoritställe, där de vill leka och upptäcka tillsammans med sitt vuxna sällskap.

Konstnärerna Sven Nordqvist och Leif Högström har skapat en fantasifull utställning där det finns mycket att utforska och leka i för museets yngsta besökare.

På museer är det ofta känsliga originalföremål och utställningar för vuxna, då är det inte alltid lätt att ha med de yngsta barnen. I Lilla Kvarn går allt att ta på och leka med och när man tittar in genom fönstren kan man upptäcka vad som händer inne i husen.