Lilla Kvarn

Lilla Kvarn Foto: Katja Jahn/Upplandsmuseet

I nuläget är barnutställningen endast öppet för förskolor. Vi planerar att återöppna Lilla Kvarn för allmänheten med nya rutiner i slutet av januari 2022.


Återöppnande i slutet av januari 2022 med nya rutiner

När vi återöppnar utställningen kommer det att finnas möjlighet att boka biljetter och tidslotter för att säkerställa kvaliteten i besöksupplevelsen och arbetsmiljön.

Mer information om hur du bokar ett besök i Lilla kvarn kommer i  januari.

 

En skattkammare för yngre barn

Lilla Kvarn är en riktig skattkammare för lek och fantasi som är anpassad  till yngre barn. Utställningen är inspirerad av historiska uppländska miljöer som en brukssmedja, en gammaldags handelsbod och ett 1800-talskök från en bondemiljö. Lek bland katterna på Åsgränd och klättra i husen. Namnet Lilla Kvarn anspelar på att museet ligger i den gamla Akademikvarnen.

Vi hoppas att denna uppfinningsrika barnutställning ska bli Uppsalabarnens favoritställe, där de vill leka och upptäcka tillsammans med sitt vuxna sällskap.

Konstnärerna Sven Nordqvist och Leif Högström har skapat en fantasifull utställning där det finns mycket att utforska och leka i för museets yngsta besökare.

På museer är det ofta känsliga originalföremål och utställningar för vuxna, då är det inte alltid lätt att ha med de yngsta barnen. I Lilla Kvarn går allt att ta på och leka med och när man tittar in genom fönstren kan man upptäcka vad som händer inne i husen.