Lediga tjänster

En vit byggnad vid en å Foto: Bengt Backlund

Upplandsmuseet söker Museitekniker 100 % och en Hemslöjdskonsulent (textil inriktning). Se nedan för mer information.

Museitekniker

Upplandsmuseet söker museitekniker/snickare. Vi söker dig som har hantverksutbildning och/eller erfarenhet inom snickeri. Tjänsten är placerad inom avdelningen Säkerhet och Teknik. I det dagliga arbetet är du en del i ett museitekniskt arbetslag på avdelningen. Under utställningsproduktion ingår du i projektgrupp som leds av ansvarig utställningsproducent.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter blir att arbeta med utställningsproduktioner, underhåll av utställningar samt utrustning av lokaler. Du ska medverka till att ta fram innovativa tekniska lösningar och bidra till att skapa en tillgänglig och kreativ miljö för våra besökare. Du ska ha erfarenhet av arbete med snickeri eller likvärdig erfarenhet. Du ska ha god datorvana och kunna läsa och konstruera ritningar. Förutom nyproduktion ingår drift och underhåll av utställningar och utställningslokaler. Vidare ingår praktiskt arbete vid vårt friluftsmuseum Disagården och vårt föremålsmagasin i Morgongåva. Säkerhetsfrågor knutna både till utställningar och till fastigheter är en del av arbetet. Arbetsuppgifterna innefattar också vaktmästeriuppgifter, med transporter samt lokal- och fastighetsfrågor. Tunga lyft samt viss kvälls- och helgarbete förekommer.

Läs hela platsannonsen här! Annons museitekniker 2018.pdf

Ansök senast 31 augusti genom att mejla din ansökan till
Contact.

 

Hemslöjdskonsulent (textil inriktning)

Din bakgrund
Vi söker dig med kunskap och gedigen erfarenhet inom det textila slöjdområdet. Du är kreativ, har initiativkraft och bra organisations- och kommunikationsförmåga. Har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift samt ha en god vana av att arbeta digitalt. Som konsulent bör du ha lätt för att bygga upp professionella nätverk. Meriterande är att ha intresse och erfarenhet av ekonomi- och resultatuppföljning.

Vi söker dig som har gått utbildningen Ledarskap i slöjd och kulturhantverk, Högre hemslöjdsutbildningen eller motsvarande. Meriterande är ett stort kontaktnät inom den textila sfären, allt från enstaka slöjdare till den akademiska världens textilvetenskap.

Arbetsuppgifter
Som en av tre hemslöjdskonsulenter arbetar du strategiskt och operativt för att främja och utveckla slöjden i länet. Du samverkar med och fungerar som en länk mellan olika aktörer där arbetet innebär att tillvarata kulturarvet, initiera och driva utvecklingen och förnyelsen av slöjden som kulturyttring och näring.

Du initierar, driver och främjar utvecklingen genom projekt och olika typer av verksamheter. Det kan handla om planering och genomförande av kurser, utbildningar, utställningar, temadagar, projekt mm, men även att kommunicera slöjd i sociala medier. Information och rådgivning till såväl yrkesverksamma slöjdare som intresserad allmänhet ingår i tjänsten. Arbetet är omväxlande och ger stor egen frihet. Det kräver också god pedagogisk förmåga och vana att arbeta självständigt under eget ansvar. Du kommer att arbeta mot barn, ungdomar och vuxna, såväl självständigt som med kollegor. Tjänstgöring på kvällar och helger förekommer.

Läs hela platsannonsen här! Annons hemslöjdskonsulent.pdf

Ansök senast 1 oktober genom att maila din ansökan till Contact