Lediga tjänster

En vit byggnad vid en å Foto: Bengt Backlund

UPPLANDSMUSEET SÖKER MUSEIVÄRD

SÖK JOBBET SENAST: 17 november 2019|

ANSTÄLLNINGSFORM: Deltid (50%), Tillsvidare

LÖN: Fast månadslön

Upplandsmuseet är länsmuseum för Uppsala län. Vi är ett 60-tal anställda och vi bedriver vår verksamhet i alla länets kommuner. Upplandsmuseet ska spegla en levande och engagerande kulturhistoria som görs tillgänglig för alla. Till denna kopplas frågor om nutid och framtid med utgångspunkt från en kritisk och vetenskaplig grund.

Museet med utställningar, reception och museibutik ligger centralt i Uppsala, i den gamla Akademikvarnen mitt i Fyrisån, i närheten av domkyrkan. Här visar vi fasta utställningar om Uppsala stadshistoria och om uppländsk forntid under 5000 år, men också aktuella utställningar kring olika teman med såväl uppländskt fokus som globala utblickar. Upplandsmuseet driver också friluftsmuseet Disagården som ligger i Gamla Uppsala.

Arbetsuppgifter

Museets värdar bemannar reception/entrékassa, cirkulerar i de publika områdena, sköter kassahantering och kassaredovisning på museet. Som museivärd arbetar du även i museibutiken, svarar för daglig tillsyn och bevakning av utställningar och övriga publika utrymmen samt agerar vid larm- och nödsituationer.

För att arbeta som museivärd på Upplandsmuseet krävs det att du är serviceinriktad och snabblärd och trivs i en varierande roll.

Som person är du stresstålig, engagerad och har viljan att utvecklas inom kundbemötande tillsammans med oss. En stor del av våra besökare är barnfamiljer och skolelever, därför ska du trivas i en miljö med barn och deras familj.

Många av arbetsuppgifterna kräver att du är självständig, självgående och initiativrik och har förmågan att se vad som behöver göras. Du är bra på att hålla god ordning och struktur i ditt arbete.

Arbetet innebär schemalagt arbetet där kvällar och helger ingår.

Kvalifikationer

Som sökande vill vi att du har:

  • Erfarenhet av att arbeta inom serviceyrke, med kassahantering och bemötande.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
  • Kulturhistoriskt intresse

Meriterande:

  • Ytterligare språkkunskaper 
  • Arbetat med barn och unga

Personliga egenskaper:

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som har en naturlig känsla för service och erfarenhet av utåtriktat arbete. Du är van vid att arbeta i en intensiv miljö och du trivs med att ha många människor runt omkring dig. Du är van vid att kommunicera med människor i olika åldrar och du talar god svenska och engelska.

Upplandsmuseet har som målsättning att i personalsammansättningen spegla den mångfald som finns i samhället. Har du rätt kompetens är du intressant för oss, oavsett kön, könsidentitet och uttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättning, religion eller etnisk tillhörighet.

Kontaktpersoner:

Maria Ljunggren, Avdelningschef Kommunikation 018-169140

Åsa Modig, Museivärd 070-5804353

Fackliga kontaktpersoner

Cecilia Bygdell, Facklig representant/SACO Contact

Sök jobbet senast: 17 november 2019

Ange referens Museivärd

Arbetsgivaren vill att du skickar din ansökan via mejl till: Contact