Lediga tjänster

Lediga tjänster Foto: Olle Norling

Upplandsmuseet är länsmuseum för Uppsala län och har ett 60-tal anställda. Vi har en bred kompetens med experter inom arkeologi, pedagogik, forskning, hemslöjd, samlingar, utställning och kulturmiljö. Museet bedriver verksamhet i hela regionen och speglar en levande och engagerande kulturhistoria som görs tillgänglig för alla. Till denna kopplas frågor om nutid och framtid med utgångspunkt från en kritisk och vetenskaplig grund.

Upplandsmuseet med utställningar, reception och museibutik ligger centralt i Uppsala, i den gamla Akademikvarnen mitt i Fyrisån. Gamla Uppsala museum ligger vid de tre monumentala Kungshögarna och där presenterar vi platsens sägenomspunna historia. Friluftsmuseet Disagården i Gamla Uppsala visar hur bönder levde på den uppländska landsbygden under 1800-talet genom hus, odllingar och djur. Byggnaderna är flyttade hit från olika delar av Uppland och erbjuder tillsammans med dansbanan och sommarcaféet en plats för upptäckarglädje, lärande och avkoppling.

 

UPPLANDSMUSEET SÖKER MUSEIPEDAGOG

FÖR EN LÄNGRE SÄSONGSANSTÄLLNING

Arbetsuppgifter

Museipedagogtjänsten är uppdelad i två delar och innefattar en säsongsanställning på friluftsmuseet Disagården samt ett regionalt pedagogiskt arbete under hösten.

  • Maj–September kommer du att arbeta på friluftsmuseet Disagården i Gamla Uppsala. Här ingår visningar, kommunikationsinsatser, programverksamhet samt djur- och trädgårdsskötsel. Arbetet innebär schemalagd tjänstgöring där kvällar och helger ingår.
  • Oktober-November kommer du att arbeta med ett regionalt pedagogiskt projekt. Detta innefattar ansvar för planering, kontakt med skolor samt dagliga visningar.

Som museipedagog krävs det att du trivs med att möta människor och har stor vana av att möta enskilda besökare såväl som större grupper, är initiativrik och har förmågan att se vad som behöver göras. Du ska även ha en god samarbetsförmåga och en stark känsla för service och är van att arbeta i team. Som person är du engagerad och har erfarenhet av tidigare pedagogiskt arbete. En stor del av våra besökare är barnfamiljer och skolelever, därför ska du trivas i en miljö med barn och deras familjer. För att lyckas i rollen är det också viktigt att du kan arbeta självständigt och har ett lösningsfokuserat arbetssätt.

Kvalifikationer

Som sökande vill vi att du har:

  • Erfarenhet av pedagogiskt arbete på museum eller skola
  • Pedagogisk alternativt kulturhistorisk utbildning  
  • Vana av att arbeta med grupper i olika åldrar
  • Goda kunskaper i hantering av Outlook, Office samt sociala medier
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift.
  • B-Körkort

Meriterande:

  • Erfarenhet av arbete med djur- och trädgårdsskötsel
  • Ytterligare språkkunskaper

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har erfarenhet av utåtriktat arbete. Du är van vid att arbeta i en intensiv miljö, är flexibel och trivs med att ha många människor omkring dig. Du är van att kommunicera med människor i olika åldrar och du talar god svenska och engelska.

Upplandsmuseet har som målsättning att i personalsammansättningen spegla den mångfald som finns i samhället. Har du rätt kompetens är du intressant för oss, oavsett kön, könsidentitet och uttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättning, religion eller etnisk tillhörighet.

SÖK JOBBET SENAST:

10 februari 2023, ansökan kommer att behandlas löpande.

ANSTÄLLNINGSFORM:

Deltid (75%), 1 april–30 november.

LÖN:

Månadslön.

Arbetsgivaren vill att du skickar din ansökan via mejl till: ContactAnge referens Museipedagog

Kontaktpersoner
Vilhelm Sundbom, Avdelningschef Lärande och Slöjd, Contact

Fackliga kontaktpersoner
Marie Fagerlind, Facklig representant/SACO Contact
Gustav Brunzell, Facklig representant/Vision Contact